AirPods – перші бездротові навушники від Apple

Автор | 10 Вересня, 2016

Компанія Apple представила бездротові навушники для iPhone 7 – AirPods. У вступному відео віце-президент Apple по дизайну Джоні Айв зауважив, що компанія «вірить в бездротове майбутнє», а тому пропонує світові своє бачення того, якими мають бути «правильні» бездротові навушники.

За словами Apple, нові навушники забезпечують якісне відтворення музики у форматі AAC і хорошу чутність при дзвінках і роботі з Siri – всі сторонні шуми відфільтровують вбудовані в аксесуар здвоєні спрямовані мікрофони.

AirPods працюють на спеціально створеному для них процесорі W1. Він підтримує як провідне, так і бездротове підключення, його будуть використовувати і нові навушники з лінійки Beats. Чіп забезпечує ідеальне бездротове з'єднання, щоб під час прослуховування музика періодично не «пропадала".

W1 також допомагає ефективно витрачати заряд акумулятора: акселерометр руху і оптичні датчики визначають, коли власник виймає навушники з вух, після чого процесор відключає харчування.

В результаті час прослуховування музики від одного заряду становить 5 годин – рекордний показник для настільки мініатюрних навушників.

Ще один датчик – голосовий акселерометр – забезпечує швидке підключення AirPods до Siri. Він розпізнає момент, коли користувач починає говорити, і відфільтровує зовнішній шум для того, щоб голос асистент Siri зрозумів голосову команду.

Первинна настройка навушників відбувається тоді, коли вони опиняються поруч з iPhone або Watch. Нічого більше робити не потрібно – в Apple говорять, що з виходом AirPods всі незручні процедури на зразок сполучення і натискання на кнопки остаточно відходять у минуле. Після активації слухати музику можна на будь-якому зі своїх Apple-гаджетів, AirPods автоматично "дізнаються" про них через iCloud. Про факт успішного підключення повідомить напис «Connect» (з'єднання встановлено) на екрані смартфона. Навушники будуть працювати тільки з активним (тим, яким зараз користуються) пристроєм.

Для зберігання AirPods Apple пропонує спеціальний чохол з вбудованою батареєю і бездротовою зарядкою. Підзарядка навушників йде швидко – 15 хвилин в чохлі на 3 години прослуховування музики.

Для перевірки рівня заряду батареї в чохлі досить піднести навушники до iPhone або задати відповідне запитання Siri.

Старт продажів навушників AirPods намічений на кінець жовтня. Ціна – 159 долларів США.

http://alanbud.com/

P.S. Під час анонсу AirPods патріарх американської IT-журналістики Уолт Моссберг згадав про свою бесіду на ту ж тему з нині покійними засновником Apple Стівом Джобсом. Думка Джобса з приводу "бездротового майбутнього" явно не збігалося з тим, як його бачать в Apple сьогодні:

"Бездротові навушники? Вам що, хочеться заряджати ще одну річ?".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *