Apple Swift може стати основною мовою програмування під Android

Автор | 8 Квітня, 2016

За інформацією обізнаних джерел, Google всерйоз розглядає перетворення Swift в основну мову програмування під Android.

На даний момент головною мовою програмування на Android є Java, проте розгляду з Oracle змушують Google шукати альтернативу. Нещодавно пошуковий гігант оголосив про перехід на Open JDK, який є безкоштовною альтернативою Java з відкритим кодом. Втім, це скоріше тимчасовий захід. Варіант з Swift в цьому плані виглядає дуже привабливо.

Apple представила мову Swift влітку 2014 року на конференції розробників WWDC. Як відзначили в компанії, новий мову програмування розроблений для Cocoa і Cocoa Touch і поєднує в собі продуктивність і ефективність компільованих мов з простотою і інтерактивністю популярних скриптових мов.

http://itproject.zp.ua/zapravka-cartridge

У 2015 році Swift був переведений на рейки «open source», що дозволяє Google використовувати даний інструмент без узгодження з Apple. Правда, для цього буде потрібно випустити нову середу виконання, забезпечити Swift-сумісність з API і засобами розробки. Завдання це здійсненна, але її реалізація може зайняти дуже багато часу. У травні Google проведе конференцію для розробників I / O 2016, але поки немає ознак того, що вона буде сфокусована на переході Android з Java на Swift.

Представники Google відмовилися прокоментувати можливість переходу Android на Apple Swift.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *