SmartHalo – навігатор і сигналізація для велосипеда

Автор | 11 Березня, 2016

У прогресивних європейських мегаполісах велосипед стає домінуючим засобом пересування, але ні самі машини, ні їхні власники не позбавлені ряду прикрих недоліків. Аксесуар SmartHalo в зв'язці зі смартфоном задуманий як радикальний засіб вирішення більшості цих проблем.

Фізично гаджет являє собою насадку на велосипедне кермо, вміщену в герметичний корпус, стійкий до перепадів температури і частково – до механічних пошкоджень. Система кріплення створена універсальної, на зразок військових, з метою безпроблемного монтажу SmartHalo на кермо будь-якого дизайну. Масогабаритні показники символічні – про суттєву навантаженні на конструкцію байка мови не йде, інформує інтернет магазин в якому можна купити велосипед та аксесуарів до нього http://bikemotive.com.ua/

Базовою опцією пристрою є нативна навігація за допомогою світлового табло, розміщеного на верхній панелі аксесуара. Людині за кермом досить скосити погляд – при наближенні до необхідного повороту система сформує вказуючий сигнал.

Контроль над дотриманням маршруту, відвідуванням ключових точок, відстеження координат, пройденої дистанції, швидкості і тому подібних параметрів доручений фірмовому додатком. Є версії для iOS і Android – інтерфейс аналогічний більшості поширених трекерів. Як і вони, SmartHalo вміє працювати з картами, запам'ятовувати місце парковки «залізного поні» і підраховувати кількість калорій, з якими його господар / господиня розлучилися за останню поїздку.

До числа найбільш просунутих функцій варто віднести автоматичну звірку з прогнозом погоди – для велосипеда, як уразливого до стихії транспортного засобу, інформація далеко не даремна. Додаток не забуде оповістити про вхідні дзвінки й попередити, що для відповіді краще на кілька секунд припаркуватися біля узбіччя. Гіроскоп, GPS і акселерометр допоможуть розрахувати висоту підйому і скласти рельєф пройденого маршруту.

Для пересування в ночі передбачене ощадливе джерело світла на LED-елементах, яке активується автоматично при настанні темряви. Але тільки під час руху – залишений на стоянці байк не стане витрачати заряд батарей як попало. За так і не озвученої причини автори стартапу не стали впроваджувати механізм підзарядки акумулятора від обертання педалей, натомість забезпечивши SmartHalo батареєю ємністю 2000 мАг. Вони запевняють, що в оптимальному режимі експлуатації її вистачить на 3 тижні, а якщо заряд зменшиться до катастрофічного рівня – поповнити запас енергії можна за допомогою USB-кабелю від будь-якого відповідного джерела.

SmartHalo, велоаксессуарПомімо освітлення дороги і роботи базового табло, енергія необхідна для функціонування прихованих датчиків і тривожної сирени. Той, хто виробляє з велосипедом дивні маніпуляції, не маючи в кишені iPhone з активованою системою авторизації, буде ошелешений різкою реакцією SmartHalo. На випадок, якщо смартфон забутий десь далеко або просто розрядився, передбачено введення секретного коду – сенсорна поверхня розпізнає послідовність і характер постукувань по ній пальцем. Умовний знак, що складається з 4-6 тапів, користувач задає на свій розсуд.

Відносно ціни – шанувальники велоспорту забезпечили стартапу відмінне просування, інвестувавши багато більше запитаного і попутно розібравши всі пропозиції для «ранніх пташок». Тому найближчий доступний варіант починається з $ 131, з подальшим зростанням цінника до $ 149 після надходження продукту в роздрібний продаж. Відбудеться це, згідно з опублікованими планам, через півроку, до початку наступного теплого сезону в північній півкулі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *