Apple близька до запуску платіжного сервісу Apple Pay в Китаї

Автор | 21 Вересня, 2015

Компанія Apple запустила сервіс платіжних послуг Apple Pay в Зоні вільної торгівлі (ЗВТ) в Шанхаї. Про це повідомив у суботу комітет з управління ЗВТ Шанхая.

Apple активно просуває вихід своєї системи мобільних платежів на китайський ринок, масштаби якого оцінюються в $1 трлн. У тому числі повідомляється про інтенсивні переговори компанії щодо співпраці з китайською асоціацією емітентів банківських карт China UnionPay. Завдяки цим зусиллям Apple вдалося зареєструвати зазначену базу в ЗВТ Шанхая у вигляді компанії Apple Technology Service (Shanghai) Ltd. в червні.

Сам сервіс Apple Pay був представлений восени попереднього року, а сам офіційний запуск на ринку США відбувся вже в  жовтні того ж року. Система дозволяє смартфонам iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Watch, а також планшетам iPad Air 2 і iPad mini 3 проводити платежі в магазинах та інтернет-магазинах безконтактним способом – за допомогою новітньої технології зв'язку ближнього радіусу дії під назвою NFC.

China UnionPay докладає активні зусилля для поширення платіжної технології NFC в Китаї і розширює установку в магазинах терміналів POS з підтримкою такої технології. Проте на даний момент набагато більшою популярністю в Китаї користується платіжний спосіб, представлений вітчизняними компаніями Alibaba і Tencent, який дозволяє користувачам здійснювати покупки, скануючи QR-код.

Інформації про терміни запуску платіжного сервісу Apple Pay в Китаї поки що немає. На початку року агентство Reuters повідомляло, що головним партнером американської корпорації в піднебесній виступить Alibaba – найбільша світова корпорація в сфері інтернет-продажів.

Тім Кук неодноразово повідомляв про важливість китайського ринку для компанії Apple. «Китай насправді є важливим ринком для нас. Все, що ми робимо, буде працювати і в цій країні. Звичайно, Apple Pay очолює цей список», – заявив глава Apple. Генеральнийдиректор зазначив, що для того, щоб надати користувачам iPhone і Apple Watch можливість користуватися смартфонами в якості електронного гаманця, компанії Apple необхідно провести кілька зустрічей і обговорити умови співпраці з банківськими установами, торговельними компаніями, а також стільниковими операторами.


Выбирать и купить лучшие бойлеры для дома можно на сайте sp-climate.com. Большой выбор оборудования для отопления и обогрева с доставкой по всей стране.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *