Собівартість iPhone 6s склала $234

Автор | 21 Вересня, 2015

Нещодавно стало відомо, що кожен смартфон iPhone 6s обходиться компанії Apple в $234. У цю суму входять всі компоненти, котрі заповнюють пристрій. Більше половини ковдри «перетягують» напівпровідники, в рядах яких числиться новий процесор A9, що прискорює розумові процеси лінійки 6s на 70%, в порівнянні з першими «шістками». Про решту цін на втнутрішню начинку читайте під катом.

Отже, точна сума, витрачена на напівпровідникі, склала $127. Стільникові модулі зажадали капіталовкладень у розмірі 36 вічнозелених долларів. Різноманітні сенсори (у тому числі NFC і Touch ID) забрали $22, а Flash-пам'ять на 64 ГБ вийшла ціною всього $20.

Новенький шматочок кремнію під назвою A9 бул проданий китайцями купертіновцям за $25. Інші компоненти наприклад, камери, дисплей і батарея – приблизно $73. Інші складові, куди увійшов 7000-ний алюмінієвий сплав, купувалися приблизно за $33.

RNM.by - ремонт ноутбуков

А тепер порівняємо собівартість iPhone 6s з його ринковою ціною. Версія на 64 ГБ без прив'язки до мобільного оператора знаходиться на прилавках американського Apple Store з цінником в $749. Виходить, що «брудний» прибуток з кожного подібного пристрою становить $515. Але варто враховувати, що, крім закупівлі «начинки», Apple знадобиться оплатити збірку, поширення, маркетинг, рекламу, розробку програмного забезпечення, дизайн і купу інших статей витрат.

Ви також можете порівняти нинішні показники з попередніми випусками iPhone, орієнтуючись на графік вище. За аналітику слід дякувати аналітику Merrill Lynch з Bank of America.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *