20 озброєних грабіжників з допомогою автонавантажувача вивезли 40000 гаджетів з заводу Samsung в Бразилії

Автор | 1 Вересня, 2015

Група з 20 озброєних бандитів викрала понад 40000 смартфонів, планшетів і ноутбуків зі складу на заводі Samsung Electronics в Сан-Паулу на загальну суму щонайменше в $36 млн. Операція нагадала сцену з фільму, а поліцейський звіт схожий на сценарій до Гостросюжетного бойовика.

Напередодні ввечері до початку операції семеро зловмисників затримали автобус, призначений для доставки співробітників заводу, з вісьмома пасажирами. Взявши з собою двох із них і використавши їх електронні перепустки, злочинці проникли на територію заводу, обеззброїли і позбавили засобів зв'язку охоронців.

Потім викрадачі позбавили засобів зв'язку всіх присутніх на той момент на підприємстві співробітників – близько 100 осіб. Співробітники змогли продовжити роботу як ні в чому не бувало в той час, коли грабіжники займалися своєю справою, передає CNews.

Після того, як семеро викрадачів ізолювали місцевий персонал від зовнішнього світу, інші 13 учасників групи пригнали на територію заводу сьомій викрадених вантажівок і, використавши штатні навантажувачі, завантажили в них товар зі складів, упакований в палети. Вся операція пройшла вночі і зайняла близько 4:00.

http://amkodor.com.ua/Pogruzchiki-frontalnye-p25/

В даний час поліція займається розслідуванням інциденту, але поки не визначила жодного підозрюваного. Передбачається, що в розслідуванні допоможе відео з камер спостереження, які зловмисники не відключили. Хоча їх впізнання утруднено через одягнутих на голови масок.

Представник Samsung уточнив, що сума збитків нижче заявленої поліцейськими, але не назвав конкретне значення. Він додав, що жодна людина в результаті інциденту не постраждав. «Ми працюємо з поліцейськими для уточнення всіх обставин події», – заявив він. У поліції вважають, що бандитам допомагав хтось із співробітників Samsung, так як провернути подібну операцію без допомоги зсередини практично неможливо.

Завод Samsung розташований в муніципалітеті Кампінас. Тут знаходяться виробничі майданчики інших світових компаній, включаючи General Electric, Hewlett Packard і Dell. Це місце часто називають "бразильської Силіконовою долиною".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *