Дуров підтвердив розробку функції голосових дзвінків для Telegram

Автор | 21 Серпня, 2015

Захищений мобільний месенджер Telegram отримає функцію голосових дзвінків. Про це у своєму мікроблозі написав глава компанії Павло Дуров.

У відповідь одному зі своїх передплатників засновник «ВКонтакте» написав про те, що користувачі месенджера отримають можливість здійснювати VoIP-дзвінки. «Коли з'являться дзвінки? Чи варто їх чекати взагалі? Саппорт відповідає загадками, тому вирішив запитати у вас», – написав користувач з ніком Fox Gang. «Чекати варто», – відповів Дуров. Про терміни релізу функції глава Telegram волів промовчати.

Функцію голосових дзвінків на початку року запустив головний конкурент Telegram – месенджер WhatsApp. Судячи з усього, Павло Дуров не хоче відставати від конкурента, якого перш звинувачував в копіюванні своїх розробок. Звинувачення в запозиченні, зокрема, прозвучало, коли WhatsApp впровадила функцію «наскрізного» (end-to-end) шифрування, яка за замовчуванням захищає повідомлення від перехоплення і прочитання сторонніми особами. До того часу оконечное шифрування більше року працювало в месенджері Дурова.

У минулому глава WhatsApp Ян Коум називав творця Telegram плагіатором. «Павло Дуров вміє тільки копіювати такі продукти, як Facebook і WhatsApp. У нього ніколи не було оригінальних ідей і не буде. WhatsApp – найпопулярніший мобільний месенджер у світі, ним користуються сотні мільйонів людей, і наш продукт працює на семи різних платформах », – сказав він.

Раніше створену Павлом Дуровим соціальну мережу «ВКонтакте» неодноразово звинувачували в плагіаті ідеї та дизайну соцмережі Facebook. У Мережі з'являлися повідомлення, що Facebook подасть позов проти «ВКонтакте» після свого виходу на російський ринок влітку 2008 року, однак цього не сталося. Сам Дуров пояснював, що він не скопіював дітище Цукерберга, а створив продукт, що враховує вітчизняні реалії.


Делайте ваши прогнозы на теннис и получайте за это реальные деньги. Позвольте вашему азарту зарабатывать на спорте. Большой выбор разных видов спорта, на которые можно делать ставки и прогнозы.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *