Apple запустить автомобілі для зйомки інтерактивних панорам у Франції та Швеції

Автор | 29 Липня, 2015

Apple розповіла про розширення проекту по збору даних для нового сервісу перегляду міських ландшафтів. На сайті компанії оновився розділ з описом графіків роботи автомобілів для розширення картографічної бази компанії.

Згідно з опублікованими даними, в серпні автомобілі Apple з камерами і лазерними сенсорами на даху з'являться на вулицях деяких міст Франції та Швеції. Для першої позначені наступні локації: О-де-Сен, Париж, Сена-Сен-Дені і Валь-де-Марн, для другої – Мальме і Стокгольм. Відзначається, що обличчя перехожих і номерні знаки машин будуть «розмиватися» за спеціальною технологією, щоб ніхто не зміг впізнати на зображенні людей і транспортні засоби. Зйомки міських ландшафтів в США проходять з лютого цього року, у Великобританії та Ірландії – з початку літа.

Машини з камерами і лазерними сенсорами на дахах на вулицях американських міст стали помічати з початку цього року. Судячи з номерів, вони належать Apple. Тоді ж з'явилися припущення про те, що каліфорнійський гігант веде збір даних для картографічного сервісу і створення власної служби інтерактивних панорам.

Як виявилося, автомобілі ведуть тривимірну зйомку вулиць, доріг і будівель з високим дозволом, використовуючи два обертових циліндричних пристрої – датчики LiDAR. Останні засновані на лазерної технології. Джерела кажуть, що Apple має намір запустити свій сервіс інтерактивних панорам, але «більш простий і інтуїтивний, ніж Google Street View».

Перед конференцією WWDC стало відомо, що Apple купила стартап Metaio з проектування компонента доповненої реальності. Спостерігачі припустили, що корпорація збирається додати його в свої карти. Таким чином можна буде дізнатися, наприклад, розташування закладів та організацій на вулиці.

В даний момент Apple веде роботу над оновленими картами для iOS 9. У новій операційній системі з'явиться можливість прокладки маршрутів пересування пішки, на велосипеді, громадським транспортом, в автомобілі або на метро.


Только честная и оперативная информация о событиях в стране и мире на сайте news.я.ws. Актуальные новости, фото и вдео отчеты.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *