Apple: більше 70% прибутку Apple Music буде діставатися музичним лейблам

Автор | 17 Червня, 2015

В рамках угоди з музичними лейблами компанія Apple буде виплачувати більше 70% прибутку сервісу Apple Music правовласникам. Про це розповів виданню Re/code головний керівник напрямку роботи з iTunes Роберта Кондрка.

Сервіс Apple Music представляє собою потоковий сервіс, що дозволяє користувачеві слухати музику як зі своєї бібліотеки iTunes, так і в режимі стрімінга – тобто не купувати окремі музичні треки, а слухати їх онлайн з каталогу, в якому зберігається близько 30 млн музичних композицій.

Згідно із заявою Кондрка, 71,5% всіх доходів від Apple Music буде перераховуватися лейблам, авторам, виконавцям і власникам авторських прав. За межами США компанії з Купертіно буде діставатися ще менше прибутку – лише 27 центів з кожного долара.

Але як виялося, компанія Apple, тим не менш, домовилася, що не буде проводити виплати правовласникам протягом перших трьох місяців з моменту запуску сервісу Apple Music. У цей час, як відомо, діятиме безкоштовний пробний період для всіх користувачів сервісу. Дана умова, як наголошується, стало ключовою перешкодою під час переговорів Apple із звукозаписними компаніями і лейблами.

Про запуск нового стрімінгового музичного сервісу Apple оголосила на щорічній конференції розробників у Сан-Франциско 8 червня. Офіційно Apple Music почне запрацювати 30 червня. Вже навіть визначена ціна для американського ринку: на місяць користувач буде платити за доступ до сервісу $9,99. Вартість передплати на сервіс для всієї сім'ї з шести чоловік складе $14,99 в місяць. Нажаль, покищо про підтримку цього стрімінгового сервісу в Україні нічого не відомо.

Спочатку сервіс потогової музики Apple Music буде доступний на iOS, OS X і Windows, з осені сервісом зможуть користуватися власники Apple TV і навіть Android-пристроїв.


Skype – это популярное средство бесплатного общения по всей планете, которое помогает быть на связи многим людям, друзьям, родным и коллегам, который можно по ссылке скачать  http://softtor.com/internet/obshenie/68-skype.html без всяких регистраций.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *