Brickies – новий погляд на арканоїди

Автор | 31 Травня, 2015

Ми звикли, що арканоїди (це коли м'ячиком розбиваєш блоки, ганяючи платформу внизу екрану) не змінюється вже – скільки там? – Кілька десятків років. Це консервативний, статичний і усталений жанр, де нічого нового, здавалося б, уже й бути не може. Як з'ясувалося, побоювання марні – навіть у такому форматі люди придумують несподівані ходи. Реалізація такої ідеї є в грі Brickies.

Основа геймплея така ж, як і було все життя: м'ячик, відштовхуючись від платформи, розбиває великі блоки на дрібні шматки, а потім підчищає і їх. За старою традицією, тут немислима кількість рівнів, так що грати в Brickies можна довго – поки не набридне. У грі передбачена система досягнень, і якщо сильно захочеться похвалитися новим пройденим рівнем, є для цього весь інструментарій.

Однак справа звична – що ж, таблиці лідерів ми не бачили? Бачили. А ось того, про що піде мова далі – поки що ні.

http://zuzzi.net/full-films/246-sumerki-vse-chasti.html

По-перше, тут не одна платформа, а дві – вгорі не межа, а точно така ж безодня, куди може безповоротно провалитися м'ячик. Умови, що працюють на ускладнення: тепер треба стежити за двома частинами екрана; звично розслабитися, коли снаряд скаче під стелею, вже не вийде. По-друге, все строго обмежена часом. На задньому фоні кружляє циферблат, після закінчення якого ви просто закінчите гру – і неважливо, що залишилося пара блоків.

Втім, їх важко назвати блоками. Екран зайняли круглі, веселі майже живі істоти. На їх мордочках помітно емоції, що вони виражають – залежить від стану блоку – повну гаму почуттів: від цілковитої байдужості до щенячого захоплення. Тобто, розбиваючи цеглинка на частини, ви не просто набиваєте окуляри – ви ще й спостерігаєте, як змінюється настрій у цього цеглинки. Персоніфікувати сіру масу блоків, яку ми роками хльостали м'ячем і навіть не замислювалися про їх існування, звичайно, здорово – і сильно змінює відчуття від гри.

Решта дизайну тут під створено стать своїм персонажам. Все миле, злегка карикатурне, немов намальоване якимсь художником-хіпстера; спокійні тони і олівцеві відтінки, як з'ясувалося, відмінно поєднуються.

 

 

Зрозуміло, тут повно варіантів для набивання очок – використовується комбо-система. Чим частіше ви вибиває симпатичних кругляків і не пропускаєте м'яч, тим швидше зростає множник. Від нього багато залежить – поб'єте ви черговий рекорд чи ні; чи буде чим похвалитися в таблиці лідерів чи ні. Для спрощення гри, в Brickies є ціла система бонусів. Нічого, втім, екстраординарного: куля створює клонів, перетворюється на вогненний потік або електропилку.

Brickies безкоштовна. Внутрішніх платежів теж немає – у всякому разі, покищо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *