Новий 15-дюймовий MacBook Pro отримав графіку трирічної давності

Автор | 25 Травня, 2015

Минулого тижня Apple представила оновлені 15-дюймові MacBook Pro з дисплеєм Retina з новими трекпадами Force Touch, надшвидкою флеш-пам'яттю і акумулятором зі збільшеним часом автономної роботи. Експерти з'ясували, що швидкодія графічної підсистеми ноутбука знаходиться на рівні моделей трирічної давнини.

Топова конфігурація MacBook Pro містить графічний процесор Radeon R9 M370X, що відноситься до сімейства GPU Cape Verde (Southern Islands, лютий 2012 року). Спочатку дана інформація виходила від ресурсу NotebookCheck, а пізніше її підтвердив VideoCardz, який також навів докладні характеристики вищезгаданого відеоадаптера.

На скріншотах можна бачити ідентифікатор модуля «0×6821», що свідчить про застосування ядра AMD Cape Verde архітектури GCN 1.0; згадується обсяг буферної пам'яті (2 ГБ) і інтерфейс, за допомогою якого графіка взаємодіє з процесором (PCI Express x8).

Параметри Radeon R9 M370X відповідають таким у Radeon HD 7700 (Cape Verde XT), з поправкою на те, що частота чіпа у новачка на 20% нижче – 800 МГц проти 1000 МГц. Тепловиділення, відповідно, також нижче.

Зрозуміло, використання не самого топового відеоадаптера не означає, що користувальницький інтерфейс MacBook Pro буде «гальмувати». Проте, як відзначають експерти, у Apple була можливість замовити у AMD більш сучасні графічні ядра, наприклад, Bonaire.

Оновлений 15-дюймовий MacBook Pro з дисплеєм Retina доступний в інтернет-магазині Apple за ціною від $1999 за базову модель до 172 990 рублів за версію з Intel Core i7 з частотою 2,5 ГГц, 16 ГБ ОЗУ, флеш-накопичувачем на 512 ГБ і графічним процесором AMD Radeon R9 M370X.

«Відгуки про новий MacBook і оновлений 15-дюймовий MacBook Pro з дисплеєм Retina виявилися просто неймовірними, тому ми раді повідомити, що новий трекпад Force Touch нарівні з більш швидкою флеш-пам'яттю і акумуляторами зі збільшеним часом автономної роботи з'являються в моделях 15-дюймових MacBook Pro з дисплеєм Retina », – прокоментував оновлення Філ Шиллер, старший віце-президент Apple з продуктового маркетингу.


Выбрать и купить картину на сайте от художницы Ирины Емелиной можно в два клика на сайте emelina.ru.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *