Mozilla випустить Firefox для iPhone і iPad

Автор | 27 Квітня, 2015

У грудні минулого року з'явилася інформація про намір Mozilla створити окрему версію Firefox для iPhone і iPad. Нові вакансії на посаду старшого менеджера по мобільному маркетингу, розробника програмного забезпечення та старшого продуктового менеджера в компанії свідчать, що реліз браузера для платформи iOS може відбутися найближчим часом.

Американська компанія, що стоїть за популярним настільним браузером Firefox, спочатку відмовлялася мати справу з iOS, але в кінці минулого року поміняла свою думку. Втім, термінів релізу програми для «яблучних» гаджетів не встановлено.

Інтерес Mozilla до iOS пов'язаний зі значною втратою ринкових позицій: згідно зі статистикою Net Applications, присутність Firefox на комп'ютерах вдвічі менше, ніж у браузера Google Chrome, який охоплює 25% десктопних систем. Та й на мобільних пристроях Firefox для Android представлений зовсім незначно (0,7%).

У минулому Mozilla заявляла, що Firefox чи не з'явиться на iOS до тих пір, поки Apple буде продовжувати свою недружню політику щодо сторонніх веб-браузерів. У справжніх умовах всі сторонні браузери використовують компонент UIWebView для виведення веб-сторінок. У той же час сама Apple використовує інший, більш швидкий, движок обробки JavaScript, який називається Nitro.

Apple не дає доступу стороннім розробникам до движку Nitro, але й не дозволяє їм використовувати свої власні. В результаті Safari за стандартом відрізняється більш високою швидкістю в порівнянні з будь-якими іншими браузерами на платформі, обурювалися в Mozilla.

Навіть якщо Firefox і буде змушена користуватися технологіями Apple, це не скасовує можливості хмарної синхронізації закладок та історії, як, втім, і інших можливостей, доступних користувачам Firefox на Android. Згідно з наявними даними, в Mozilla вирішили перенести на iOS весь основний функціонал програми.


Специалисты по отделке квартир в новостройках выполнят ремонт в кратчайшие строки. Узнайте более детальную информацию на сайте evdom.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *