Apple вперше за 16 років змінила шрифт на клавіатурі MacBook

Автор | 11 Березня, 2015

Шрифт на клавішах нових ноутбуків Apple, представлених на конференції Spring Forward в понеділок, змінився вперше за 16 років. Про це повідомляє Look At Me з посиланням на The Next Web.

Apple використовувала на клавіатурах один і той же шрифт з моменту запуску лінійки iBook в 1999 році. Весь цей час на MacBook був шрифт VAG Rounded, який в 1978 році розробили для Volkswagen. На клавіатурах нового макбука використовується San Francisco Display – основний шрифт інтерфейсу Apple Watch. Ймовірно, варто очікувати, що в майбутньому Apple замінить VAG Rounded і на інших своїх продуктах. Шрифт San Francisco раніше був присутній тільки в специфікації Watch OS.

VAG Rounded – шрифт без зарубок, який розробили для об'єднаної дилерської компанії Volkswagen і Audi. До цього в Volkswagen використовували Futura, а в Audi – Times. Компанія припинила його використовувати в 1992 році. Пізніше шрифт з'являвся в документації компанії T-Mobile, логотипі Big W, а також на вывесках на магазинов, рекламах Woolworths, Bankwest, Adecco та інших.

 

Apple представила новий MacBook з 12-дюймовим дисплеєм Retina одночасно з годинником Apple Watch. Він тонше і легше будь-якого ноутбука в лінійці Apple. Для того щоб створити такий комп'ютер, каліфорнійському гігантові довелося піти на ряд поневірянь, наприклад, залишити всього один порт і прибрати світиться логотип Apple.

MacBook – повністю новий ноутбук, що втілив у собі всі технологічні досягнення Apple на сьогоднішній день. На думку спостерігачів, він уособлює майбутнє мобільних комп'ютерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *