Apple перестала підписувати iOS 8.1.2, зробити відкат більше не можна

Автор | 11 Лютого, 2015

iOS 8.1.2

Як очікувалося, Apple перестала видавати цифрові сертифікати для iOS 8.1.2. Тепер у користувачів iPhone і iPad немає технічної можливості встановити на пристрої прошивку, відмінну від iOS 8.1.3.

Реліз iOS 8.1.2 відбувся 9 грудня – через три тижні після виходу iOS 8.1.1. Оновлення включає в себе виправлення помилок і усуває проблему, при якій рінгтони, придбані в iTunes Store могли бути видалені з пристрою. Раніше Apple підписувала старі прошивки протягом декількох днів після виходу оновлення, але останнім часом термін значно збільшився. На цей раз вікно закрилося через два тижні – компанія перестала підписувати iOS 8.1.2 у вівторок, 10 лютого, повідомляє сайт http://itstep.dp.ua/.

Зараз Apple не видає сертифікати для iOS 8.1.2 для жодного з сумісних пристроїв. Це означає, що користувачі iPhone, iPad і iPod touch не можуть зробити відкат з iOS 8.1.3 або оновитися на неї з більш ранніх версій.

Рішень для джейлбрейка iOS 8.1.3 на даний момент не існує. Незважаючи на заяву китайських розробників, вони не зуміли оперативно запропонувати рішення для програмного злому новітньої ОС. Є думка, що експлоїт для злому чи не з'явиться до виходу фінальної версії iOS 8.2 . За попереднім досвідом, на пошук нових вразливостей може піти від декількох тижнів до півроку.

iOS 8.1.3 – це проміжне оновлення, що включає в себе виправлення помилок, підвищення стабільності та продуктивності. Згідно супровідній записці, апдейт займає менше пам'яті. Він додає нові параметри для налаштування тестування за стандартами освітньої програми і виправляє помилку, перешкоджали роботі жестів багатозадачності на iPad. iOS 8.1.3 доступна для iPhone 6/6 Plus, iPhone 5 / 5s / 5c, iPhone 4s, iPad mini 1/2, iPad 2/3/4 / Air, а також плеєрів iPod touch 5G.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *