Apple продасть в поточному кварталі 50 мільйонів iPhone

Автор | 3 Лютого, 2015

Apple продала рекордні 74,5 мільйона смартфонів iPhone за період з кінця вересня по кінець грудня 2014 року – на 46% більше, ніж роком раніше. У першому кварталі 2015-го, продажі iPhone досягнутий 50 мільйонів пристроїв, повідомляє DigiTimes з посиланням на джерела близькі в ланцюжку постачальників Apple.

Поставки смартфонів Купертинської компанії в перші три місяці 2015 можуть скласти 50 мільйонів штук (в тому числі і десятки iPhone 6 в золотом корпусе) , на 14,4% перевищивши показник того ж кварталу 2014 року, рівний 43,7 млн ​​штук. Спостерігачі припускають, що впевнені продажі «яблучних» комунікаторів в I кварталі будуть підтримані за рахунок попиту в Китаї в період, що передує наближається Нового року, який святкуватимуть 19 лютого.

У минулому кварталі продажі продукції Apple на азіатському ринку – головним чином, в Китаї, Гонконгу і на Тайвані – склали 16,1 млрд доларів. Це на 70% більше, ніж у четвертому кварталі 2013 року.

На результатах продажів смартфонів Apple позначився дебют моделей iPhone 6 і iPhone 6 Plus, які надійшли на ринок 19 вересня. За даними компанії, вона продавала близько 34 000 телефонів щогодини. Причому темно-сірий iPhone 6 Plus став мільярдним iOS-пристроєм, поставленим Apple на ринок.

На частку iPhone припало майже 69% виручки Apple за квартал. Середня роздрібна ціна на iPhone склала 687 доларів – на 50 доларів більше, ніж роком раніше, оскільки багато користувачів вважали за краще купувати смартфони з великим об'ємом вбудованої пам'яті, а також через попит на iPhone 6 Plus.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *