Технологію тактильного відгуку Taptic Engine назвали головною перевагою Apple Watch

Автор | 22 Січня, 2015

Система ненав'язливих повідомлень Apple Watch – найважливіша перевага «розумних» годинників Apple перед іншими пристроями, вважає головний редактор iMore Рене Річі. Завдяки інноваційній технології Taptic Engine, переносний пристрій сповіщає про вхідні повідомлення абсолютно непомітно для оточуючих.

Годинники Apple на відміну від аналогів оснащують не стандартним вібромоторчиком, а особливим приводом лінійного переміщення Taptic Engine, який забезпечує тактильний відгук. Іншими словами, гаджет начебто торкається зап'ястя людини.

«Як працюють повідомлення на Apple Watch: при надходженні нового повідомлення Taptic Engine буквально торкається зап'ястя вашої руки. Тут немає ніяких гучний вібрацій, що привертають увагу оточуючих – лише легкий, але добре вловимий дотик».

Технологія Taptic Engine задіяна у всіх стандартних додатках. Коли користувач отримує повідомлення, повертає колесо Digital Crown або натискає на дисплей, він відчуває тактильний контакт – різний для кожного типу дії.

Механізм Taptic Engine сигналізує таким чином про які-небудь подію. Характер дотиків може настільки відрізнятися, що людина здатна розпізнавати різні типи сигналу. Наприклад, програма «Карти» може відправляти власнику годинника повідомлення про те, куди треба повернути в той чи інший момент. При цьому сигнали для повороту вліво-вправо будуть різними.

Інша перевага Apple Watch, на думку Річі, полягає в тому, що годинник не показує текст повідомлення відразу. За задумом Apple, це дозволяє дозволяє зберегти приватність користувача.

Самі Apple пишаються технологією Digital Crown – способом прокрутки, масштабування і навігації. Цифрову коронку, «мотовку», в Купертіно називають найбільш революційним способом навігації з часів колеса Click Wheel на iPod і технології мульти-тач на iPhone. Apple Watch дозволяє взаємодіяти з електронним пристроєм новими способами прямо з зап'ястя, в тому числі відправляти і отримувати повідомлення, відповідати на надходять на iPhone дзвінки і т.д. При натисканні Digital Crown виступає в ролі кнопки Home.


А знали вы что форель не “любит” Луну – в лунный период она не охотится. Узнайте еще другие факты о лососевых на сайте forelius.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *