У скільки обходиться підзарядка iPhone 6 і iPhone 6 Plus середньостатистичному користувачеві?

Автор | 1 Жовтня, 2014

Експерти спеціалізованого блогу Opower регулярно порівнюють предмети споживчої електроніки, визначаючи річну вартість їх підзарядки. Не оминули вони увагою і нові апарати виробництва Apple – iPhone 6 і iPhone 6 Plus зі збільшеною, в порівнянні з попередніми моделями, ємністю акумуляторів.

Методологія розрахунку середньої річної вартості підзарядки девайсів, яку використовують фахівці Opower, досить складна і її структура не має для нас великого значення (так як в ній враховуються середні по США ціни на електроенергію), але зате дозволяє використовувати результати як щодо об'єктивні показники для порівняння. Наприклад, два роки тому аналогічні тести показали, що зарядка iPhone 5 обходиться в $ 0,41, iPhone 4 – $ 0,38, Galaxy SIII – $ 0,53, XBox 360 – $40,24. Що стосується iPhone 6, то спеціальна програма показала, що гаджет споживає близько 10,5 ват-годин електроенергії на повне відновлення заряду акумулятора від 0 до 100%, що дасть приблизно 3,8 кВт / ч в річному численні. Враховуючи вартість кіловат-години 12,29 цента, на рік на підзарядку смартфона буде витрачено близько $0,47. Аналогічним чином були підраховані витрати на підтримку заряду iPhone 6 Plus, результат – $0,52 на рік.

Природно, така ціна не сприймається серйозно в масштабі одного девайса, але оглядачі блога відзначають, що 10 мільйонів проданих в перші дні смартфонів за рік витратять кількість електроенергії, що подібна з потребами середнього американського штату.


Используйте программу itunes doppelte entfernen для удаления дубликатов контента с iTunes.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *