Порівняння часу автономної роботи iPhone і iPad з iOS 8 і iOS 7.1.2

Автор | 1 Жовтня, 2014

Ємність батареї – одина з головних показників хорошого смартфона. «Довговитривала» батерейка дозволяє насолоджуватися іграми, веб-серфінгом, читанням – і не підведе тоді, коли це потрібно найбільше. Як з цим йде справа у новітньої мобільної операційної системи Apple?

Уже время заготавливать кадки для солений, осень ведь пришла.

Логічно було б припустити, що в iOS 8 час роботи в порівнянні з останньою версією системи – iOS 7.1.2 – збільшилася. Інакше навіщо взагалі потрібні нові операційки?

І тим не менше – в цілому все стало (нехай і не набагато, і за одним помітним виключенням) гірше. Це неприємно – і очікувано, у нової операційки набагато більше функцій, так що програмісти Apple поки просто не встигли все налагодити і протестувати. Втім, звернемося до цифр.

Співробітники ресурсу Ars Technica протестували час роботи iOS 8 на 8 мобільних пристроях Apple, а потім порівняли результати з часом роботи на iOS 7.1.2. Досліджуваний сценарій використання – один з найпопулярніших, це веб-браузінг через Wi-Fi:

Як випливає з графіка, старі пристрої – iPhone 4s, найперший iPad mini , iPod touch п'ятого покоління – виграли від виходу iOS 8. Час роботи 4s в режимі веб-серфінгу через бездротову мережу зросло на 19 хвилин. Здорово! Такий «апгрейд» міг би порадувати власника будь-якого смартфона! Правда, є одне маленьке «але» – ми знаємо, що користуватися iOS 8 на iPhone 4s – задоволення не для людей зі слабкими нервами. iPad mini і зовсім працює довше на цілих 38 хвилин! Майже шкільний урок.

А ось торішній флагман iPhone 5s помітно "просів" – якщо на iOS 7.1.2 переглядати сторінки можна 482 хвилини, то на «вісімці» – вже 466 хвилин. Скрасити життя серфінгом в Мережі iPhone 5 тепер вийде на 5 хвилин менше, iPhone 5s – на 2 хвилини, iPad 4 – на хвилину, iPad mini з дисплеєм Retina – на дві хвилини.

В цілому час роботи знизився неістотно – але ми-то знаємо, як іноді важливий той самий «останній відсоток» батареї.

Залишається сподіватися, що iOS 8.0.1 зробить «вісімку» менш вимогливою до батареї для нових пристроїв, а «старички» отримають не тільки більший час роботи, але і інтерфейс без лагів. Ми знаємо, в Apple це вміють – досить згадати продуктивність версій iOS 6 на iPhone 3GS і iOS 7 на iPhone 4 .

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *