Apple виробляє по 500 тисяч iPhone на добу

Автор | 19 Вересня, 2014

Всупереч вимогам Apple, її азіатські партнери ніяк не можуть налагодити виробництво смартфонів в потрібному обсязі, хоча і роблять певні успіхи в даному напрямку. Звинувачувати безпосередньо виробників не варто – вони залежать від постачальників дисплеїв, у яких спостерігаються свої проблеми.

В Чженчжоу небачений попит на вмілі руки – будь-який, який має досвід роботи на виробництві електроніки, є мішенню для кадровиків Foxconn. За повідомленням видання WSJ, компанії гостро потрібні нові працівники, наявна армія з 200 000 людина не справляється з небаченим замовленням від Apple. Задіявши 100 складальних ліній, цеху компанії щодня постачають на склад 540 000 (!) Новеньких смартфонів, це рекордні показники, але за океаном незадоволені – потрібно ще більше.

Причому ситуація з чималою мірою вірогідності може незабаром зміниться і не в кращу сторону. Установки від Apple на сьогоднішній день: потрібно, щоб в загальному обсязі випущених гаджетів на модель iPhone 6 Plus доводилося 25%, а інші 75% – більш комерційно перспективний 4,7-дюймовий iPhone 6. Однак передумовою для такого співвідношення є лише аналіз статистики попередніх замовлень новинок, а не реальний попит. Так, сьогодні 5,5-дюймову модель хочуть придбати лише чверть покупців, але що буде в майбутньому – питання спірне. Відповідно, якщо зараз Foxconn випускає в день 400 000 iPhone 6 і 140 000 iPhone 6 Plus, то потім все може змінитися і це тривожить азіатських промисловців. Не варто забувати і про постачання резервних деталей, які потрібні на ремонт iphone в майбутньому.

Перехід до нового розміру діагоналі дисплеїв яблучних смартфонів не застав виробників компонентів зненацька, але проблеми з випуском екранів все одно спостерігаються і чималі. На заводі в Чженчжоу нарікають – занадто багато браку, в справу йде не більше 85% усіх надісланих дисплеїв для iPhone 6. А з більшеною моделлю і того гірше, 50-60% нормальних запчастин, решта явно не відповідає критеріям якості Apple. І як в таких умовах збільшувати темпи виробництва?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *