WattUp – бездротова станція для підзарядки смартфонів і планшетів

Автор | 25 Травня, 2014

Проблема ефективності та зручності використання сучасних зарядних пристроїв для мобільних гаджетів настільки очевидна, що практично кожен місяць з'являється нова альтернативна технологія, гідна окремого опису. Сьогодні ми розповімо вам про стартап Energous, чиїм основним продуктом є WattUp.

WattUp – це інноваційний зарядний пристрій, який може підзарядити всі сумісні гаджети в радіусі 15 футів (п'яти метрів) від себе. В основі технології лежить метод перетворення радіохвиль в змінний струм за допомогою спеціальних приймачів, які вбудовується в чохли для iPhone, iPad або інших мобільних пристроїв. Разом з джерелом енергії та чохлами-приймачами компанія має намір поставляти спеціальне мобільний додаток, в якому можна встановити рівень заряду акумулятора гаджета, при якому починає працювати система. Тобто, смартфон або планшет заряджається не завжди, коли перебуває в радіусі дії WattUp, а лише при слабкому заряді батареї.

Джерело енергії отримує дані про поточні рівні заряду акумуляторів всіх знаходяться в зоні дії пристроїв по Bluetooth. Крім того, джерело може самостійно змінювати конфігурацію антен-випромінювачів в залежності від розташування і кількості гаджетів-споживачів, що дозволяє підвищити загальний ККД системи до 20%. Засновник компанії Стівен Різзон відзначає, що в планах Energous на майбутнє значиться ліцензування сторонніх виробників. Це дозволить істотно розширити сфери застосування WattUp. Поки ж розробники готуються до випуску першої масової серії пристроїв, яка з'явиться на прилавках магазинів не раніше початку 2015 року.


Если вам надо срочно купить игрушечную коляску, обратите внимание на интернет магазин kikli.ru, на котором есть огромный выбор разных детских колясок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *