Auxo 2 – наступний крок на шляху до ідеальної багатозадачності

Автор | 4 Квітня, 2014

У часи, коли iOS була сповнена тіней, обсягу і текстур, а про прозорість і плоскому мінімалізмі ніхто й думати не смів, величезною популярністю користувався джейлбрейк-твік Auxo від розробника Sentry. Мало сказати «популярністю», він був одним з найбажаніших  популярних додатків, оскільки в корені змінював звичну на той момент панель багатозадачності з ярликами, вписаними у вузьку рядок на повноекранний режим з мініатюрами і розширеною функціональністю. Користувачам дуже подобалося незвичайна вистава про спосіб перегляду запущених додатків і їх завершенні, сподобався цей твік і програмістам Apple, які часом реалізують популярні ідеї джейлбрейк-спільноти в нових версіях мобільної операційної системи.

Так сталося і з Auxo, який став однією з багатьох жертв зміни функціональності в iOS 7. Панель зі слайдами запущених додатків стала частиною мобільної операційної системи, так само як і жерст "змахування" замість утримання іконки для завершення, але це не означає, що існуючу реалізацію не можна поліпшити. Особливо людині, яка колись реалізував це на рівні Твіка. Спочатку анонс, а тепер і загальнодоступна нова версія Auxo знову змінює наше уявлення про багатозадачності в iOS і ще на крок наближає до ідеальної реалізації цієї функції.

Рекламна пауза: скачивайте разные Развлечения для андроид, программы и игры. И это все на одном сайте!

Одна з ключових змін в Auxo 2 – Multi-Center для запуску панелі багатозадачності свайпом вгору від нижньої межі екрану, як наслідок об'єднання її функціональності з Центром Управління. Останні запущені програми, налаштування яскравості екрану і гучності, кнопки для управління музикою, а також перемикачі режимів – все це тепер зібрано в одному місці. Функція Quick Switcher забезпечує швидке перемикання між останніми запущеними додатками за рахунок списку іконок, його розгортає рухом пальця з нижнього лівого кута. Третє нововведення – активні кути під назвою Hot Corners, які дозволяють, наприклад, повертатися на домашній екран без використання кнопки «Home».

На словах Auxo 2 здається складним твіком, в якому реалізовано надмірна кількість функцій, однак робота з альтернативною панеллю багатозадачності на практиці виявляється дуже зручною. Quick Switcher дозволяє перемикатися між додатками не відриваючи палець від екрану, Hot Corners дозволяє зайвий раз не тикати кнопку під екраном, а також більше немає необхідності в роздільному запуску панелі багатозадачності і Центру Управління. Функціональність Auxo 2 навряд чи вирішувати реалізувати програмісти Apple на рівні системи, оскільки його реалізація трохи складніше того, що зазвичай буває в iOS, однак частина напрацювань Sentry могли б знайти застосування в iOS 8. Поки що можна лише гадати, чи знайдуть, зате за $3,99 можна скачати Auxo 2 з репозиторію BigBoss в Cydia і випробувати прокачану багатозадачність самому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *