[Ігри] iFighter 2: частинка другої світової у вас в кишені

Автор | 4 Квітня, 2013

Пам'ятається, ще на стародавніх ігрових автоматах, а потім і на NES (Денді) була одна дуже популярна іграшка в жанрі "війни літаків" під назвою "1942". Успіх іграшки змусив розробників випускати нові частини до тих пір, поки ідея себе не вичерпала і фантазія не закінчилася.

Минув час, восьмібітки і ігрові автомати втратили популярність, але, виявляється, ще існують такі команди розробників, які розуміють, наскільки своєчасними, часом, бувають ретро-іграшки. Швидше за все, компанія EpicForce Entertainment мислила в тому ж напрямку, коли створювала гру iFighter 2: The Pacific 1942.

Патріотична тема відносин між Америкою і Японією для нас, звичайно, не є, але, як і у випадку з "1942", це анітрохи не впливає на зацікавленість грою. iFighter 2 поєднує в собі самі смачні принади своїх предків. Сюди можна віднести захоплюючий ігровий процес, барвисту графіку, безперервний екшн і безліч ігрових прибамбасів.

 

Шість місій з трьома рівнями складності це, здавалося б, зовсім не багато, але якщо ви пройдете всю гру, то зрозумієте, що більше рівнів і не потрібно. Політати теж буде на чому: всього в грі доступно 7 бойових літаків з різними характеристиками атаки, запасом здоров'я, швидкості пересування і швидкості відновлення енергії. Ворогів буде багато, причому, далеко не всі з них повітряні: танки та кораблі теж хочуть попустувати. Не обійдеться і без босів в кінці кожного рівня. Після знищення ворогів, від них залишаться лише зірки, медали кубки тощо. Збирайте все, що можете, тому що одні допоможуть накопичити на солідні покупки у внутрішньому магазині (альтернативний варіант "In-App Purchase" також присутній), а інші допоможуть у самої місії. Що стосується "інших", то це не тільки нова зброя у вигляді різноманітних гармат, ракет і літаків-помічників, але і здоров'я у вигляді палива, яке також не слід обходити увагою. Крім цього, по ходу гри, ви помітите в лівій частині екрану три значки. Натиснувши на будь-який з них, ви активуєте тимчасовий апгрейд: "дві гармати" підсилюють міць вашої зброї, "бомба" запрошує на поле битв бомбардувальника, який проводить масову атаку, "літак" на деякий час робить вас невразливим для ворогів.

 

Управління в грі реалізовано двома способами: за допомогою акселерометра і дотиків. Другий тип, на мій погляд, набагато зручніший і звичніший, хоча за рахунок першого огляд істотно кращий. Порадити який-небудь з них важко, тому що це залежить від ваших уподобань. Я завжди вибираю "кнопковий" тип. Стрілянина здійснюється автоматично – ваше завдання полягає лише в своєчасному увертанні від ворожих атак і зборі потужних апгрейдів з подальшою розправою зі своїми супротивниками.

 

З графікою і звуком у цієї іграшки все в повному порядку. Порівнювати з 8-бітовою версією не має сенсу, тому що навіть на ігрових автоматах графіка була не краща. Звуки автоматних черг і вибухів не викликають здивувань, тому що виконані якісно.

Основне, чим зацікавить гравця iFighter 2, це, звичайно, екшн. Сотні ворогів, яких потрібно знищити, сотні бонусів, які можна зібрати і безперервна стрілянина з численних знарядь – ну, просто, мрія для любителів постріляти! Якщо ви до таких ставитеся, то обов'язково спробуйте і цю гру.

 

 

Завантажити iFighter 2 в App Store (Безкоштовно)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *