iPad став найпопулярнішим подарунком на Різдво

Автор | 28 Грудня, 2012
iPad-holiday
Ми знову маємо чергове підтвердження того, що планшети iPad є найпопулярнішими подарунками на новорічні свята. На цей раз джерело статистики досить незвичайне, але звідси і інтерес до цифр.

Блогер Енді Байо провів аналіз повідомлень у соціальній мережі Twitter, відправлених в переддень католицького Різдва. Вибірка проводилася, виходячи їх наявності в тексті фрази «Цією мій перший твіт з нового планшета». В результаті, було зібрано кілька тисяч подібних повідомлень. Розподіл твітів красномовний: iPad – 1795 повідомлень, Amazon Kindle – 250 повідомлень, Google Nexus – 100 повідомлень, Microsoft Surface – 36 повідомлень.
 
Звичайно, це дослідження не можна назвати об'єктивним – воно відноситься до лише активних користувачів мікроблогу, яким подарували новий високотехнологічний девайс взамін можливості вибрати тур в Испанию білети на який можна без проблем придбати на сайті teztour.ua. Цілком природно, що далеко не кожен щось зібрався написати про свій подарунок. Тим не менш, за даними опитувань, школярі мріють отримати в подарунок на новорічні свята саме гаджети Apple, причому найбільш бажаним з них є iPad.
 
iPad-holiday-2
 
Як же американській компанії вдалося домогтися такого результату? Спостерігачі вважають, що вся справа в силі бренду.
 
«Apple не змагається в цінах з іншими виробниками. Компанія витрачає все, що необхідно для створення якісного продукту, і призначає йому відповідну ціну … У неї немає потреби домагатися найбільшої ринкової ціни, вона пропонують преміальну продукцію по преміальної ціною, – пише аналітик Джим Карпен. – У результаті такого підходу – висока прибуток, задоволені споживачі та задоволені інвестори ».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *