Відмінний покращувач звуку для Mac Book

Автор | 26 Грудня, 2012
Якщо слухати музику з  Mac Book через навушники без додаткових прибамбасів, звук найчастіше здається досить сухим і плоским. І навіть еквалайзером iTunes можна вичавити всі соки з улюблених треків. Для насичення звуку на Маці існує декілька рішень, але з програмних поліпшувачів найкращий – це додаток Hear.

По суті це програмний DSP-процесор, який працює на рівні системи. Це означає, що Hear обробляє звук, який генерує практично будь мак-додаток – плеєри, ігри, звукові редактори, браузери і т. д. На жаль, винятки мають місце: деякі програми та плагіни Hear ігнорує, що у звучанні може відрізнятися дуже разюче . Але таких винятків небагато.
 
Налаштувань в Hear дуже багато. Однак розробники грамотно згрупували інструментарій програми за різними вкладках.
 
 
Базові параметри звучання настроюються у вкладці General. Повзунок Super Bass підсилює низькі і середні частоти, вичавлюючи з навушників або акустичної системи все, на що здатні їх динаміки. Движок DeWoofer дозволяє усунути гарчання на середніх частотах, що покращує звук на офісних «пищалка», вбудованих в Макі динаміках і в бюджетних навушниках. Параметр Ambience відповідає за просторовість звуку, насичуючи його легким ефектом реверберації. Повзунок Fidelity необхідний для привнесення в високі частоти додаткових гармонік, що, в першу чергу, дозволяє усунути дефекти звуку в аудіофайли з високим ступенем стиснення звуку.
 
Регулятор Volume (dB), як вже зрозуміло з назви, задає загальний рівень вихідного звуку, а випадаючий список FX Chain задає черговість обробки звуку одним з трьох основних ефектів Hear.
 
 
Група перемикачів Enable дозволяє активувати додаткові засоби налаштування. Майже кожен перемикач відповідає своїй вкладці у вікні програми:
  •  3D Surround – ефект тривимірного «оточеного» звуку (вкладка 3D).
  •  Extended Space – ефект «просторового» звучання, при якому емулюється відображення звуку від поверхонь позаду слухача (вкладка Space).
  •  Extended FX – за словами самих розробників, агресивний тип обробки «оточеного» звуку, що особливо добре для близько розставлених колонок (вкладка FX).
  •  Extended Fidelity – додаткова обробка звуку для виявлення нюансів звучання, пошкоджених при стисненні аудіоданих (вкладка Fidelity).
  •  Ambience – більш точна настройка «просторової» реверберації, яка в загальному задається вищевказаним повзунком в загальних параметрах налаштування (вкладка Ambience).
  •  Contour Maximizer – підсилювач звукових частот, який дозволяє плавно підняти рівень звуку на тій ділянці діапазону, на якому природне звучання акустики просідає (вкладка Maximizer).
  •  Virtual Subwoofer – додаткове настроюється підсилення низьких частот на двох Стереоколонки, як якби вони працювали разом з реальним сабвуфером; в деяких випадках дозволяє вичавити з акустики дуже м'які, але потужні баси (вкладка Sub).
  •  Compressor / Limiter – настройка звукової компресії, тобто різниці між самими тихими і самими гучними звуками; інакше кажучи згладжування гучності звучання (вкладка Limiter).
  •  Equalizer – зрозуміло, включає вбудований еквалайзер Hear (вкладка EQ).
  •  FAT – додання загальному звуку більш ясного звучання; якоюсь мірою цей перемикач емулює роботу лампового підсилювача.
 
Додатково в групі Enable не відображені вкладки Mixer, BW і Speaker. Мікшер дозволяє регулювати гучність звуку індивідуально для кожного додатка, яке Hear розпізнає. Також можна індивідуально відключати і всю обробку звуку, пускаючи його на аудіовихід повз Hear.
 
 
Вкладка BW (від англ. Brain Waves) відповідає за генерацію мозкових хвиль, що накладаються на вихідний звук (нібито корисно для релаксації або концентрації уваги). Параметри ж, зібрані під заголовком Speaker, відповідають за програмну підстроювання (наскільки це можливо) звучання самих динаміків – розширення звукового діапазону, корекція вихідний фази (якщо колонки неправильно зібрані) і так далі.
 
Приємно, що весь набір параметрів, який ви можете тонко налаштовувати протягом довгих тижнів, можна зберігати у вигляді пресета (верхній список, що випадає у вікні Hear). Тому можна вільно експериментувати з налаштуваннями і при необхідності повертатися до всталеного набору значень, яке вас задовольняє найбільше.
 
> Купити програму Hear за $19,99
> Завантажити демо-версію Hear (повна функціональність протягом 30 днів).
 

Створити ваш власний бренд та розвинути його на ринку з допомогою детального аналізу допоможе Бюро Маркетинговых Технологий, яке вже давно отримало високий рейтинг від відомих українських компаній.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *