[Ігри] Need For Speed: Most Wanted – просто велике розчарування

Автор | 6 Листопада, 2012
Сподіваюся ні для кого не секрет, що нова ітерація відомого Need For Speed на iOS була однією з найбільш очікуваних ігор цього року. Firemonkeys правильно Зробили, що не показували повний геймплей на виставках, тому що перших гравців чекав не дуже приємний сюрприз. Від відомої франшизи, як на дорослих, так і на мобільних платформах не залишилося нічого, крім назви. 

Fairhaven – глобальне місто Most Wanted 2012 так і не відкрило свої двері любителям поганяти по абсолютно відкритому світу на iPad. Як і в попередніх іграх серії, нам доступні лише серії із заїздів, що відкриваються, як і нові екземпляри засобів пересування, в процесі проходження. Як бачите все цілком стандартно, на рівні своїх аркадних суперників. Але давайте підемо від спроби порівняти нову гру зі своїм старим PC прабатьком, а поглянемо на неї, як на окремого представника серії. 
 
Як лінійна гонка, NFS: MW навряд чи надасть вам нові враження, все вже було сказано і в Undercover, і в Hot Pursuit. Режими гри, такі як радар, спринт, гонка з босом не порадують вас особливою різноманітністю, єдине нововведення – поділ змагань по класах: позашляховики, повсякденні авто, спорткари і мускул-кари. Приємний бонус – обігнати суперника, у якого болід втричі потужніше вашого, на старій колимазі тепер не вийде, саме цим раніше грішили багато NFS. 
 
 
     Реклама на авто Киев, автостайлинг, наклейки   
 
Тюнінг – найгостріша проблема, яка стоїть на порядку денному у сучасних розробників. Багато просто намагаються позбавиться від нього, обумовлюючи тим, що нині апгрейд візуальної складової автомобіля не в моді. Але погляди на фото з різних виставок говорять мені про зворотне. У нашого ж пацієнта лікарі вирізали вищевказаний життєво важливий орган. І добре б тільки декалі да спойлери, посилення вузлів боліда теж видалили – тепер і копатися в автомобілях не модно?! Хто ж тоді сидить за кермом пафосних іномарок? Замість всього цього нам пропонують перед кожною гонкою включити два бонуси – наприклад багато нітро та посилені ребра жорсткості. Але якщо розробники так гналися за реалізмом, то чи є виправданим рішення залишити відновлюваний з часом закис азоту? 
 
Перейдемо безпосередньо до гоночного процесу. Вам обіцяли реалістичну фізику водіння? Не дочекаєтеся. Як пушинки відлітають навіть фури, які зустрілися з капотом вашого мазератті, іноді здійснюючи навіть фігурні кульбіти. Хаммер і Форд Mondeo відрізняються? Якщо так, то тільки з вигляду, модель керування ідентична. Перед нами просто однакові консервні банки, що розрізняються лише візуальної складової і максимальною швидкістю. ШІ  ворогів хороший, з цим я навряд чи поспорю, але занадто сильно пахне скриптами. Копи докучають, захоплюючи в коробку і кидаючи всі сили на ваше захоплення – і саме це рятівний круг Most Wanted. Якщо у вас достатньо хороше авто, то гонки найчастіше перетворюються в Veni Vedi Vici – включив, побачив, N2O. Після – комфортний роз'їзд по напівпорожній трасі. Аналог комп'ютерної системи Autolog не надає і малої частини свого функціоналу свого старшого побратима, знищуючи навіть змагальну частину гри. 
 
 
 
Управління стандартне, розповідати особливо нічого. Музика хороша, як і в будь-якій грі від EA – ліцензований саундтрек з декількох треків, мабуть перенесених з PC. Але навіть так, мені не вистачає великого треку Shapeshifter. Сюжет – відсутній трохи більше ніж повністю, перемога над усіма з десятки найбільших самих не приносить навіть малого задоволення, бо нічим не підкріплено, окрім бажання роздобути славу. Гра не відповідає своїй назві – якщо на PC у відкритому місті ви постійно в розшуку, то тут копи продовжують пити чай з пампушками.
 
Єдиний захват тут – графіка, що показує всю міць мого iPad 2, завдяки динамічному освітленню, анізотропної фільтрації, високополігональному оточенню і якісним моделям авто. Тут все це різноманіття спецефектів виглядає не так химерно, як в недавньому WRC. Але навіть це не рятує проект – скоро вийде Real Racing 3, а в наступному році і новий Asphalt, що показує недоцільність гри. Модель руйнування обмежена відлітаючими бамперами і подряпинами на фарбуванні – теж не густо. 
 
Дочекалися?
Гра плаває між Real Racing і Asphalt, не наближаючись по драйву до жодної з цих ігор. Most Wanted не вистачає запалу або хоча б техніки виконання – видно, що для Firemonkeys NFS – вторинний тайтл для відпрацювання експериментів, як комп'ютерний побратим для Criterion. Нас старанно відучують від яскравих неонових вогнів і шалених деколей, кажучи що ми виросли з перших фільмів Форсаж. Але чи правильний цей крок? Серія Форсаж скоро розростеться шостою частиною, і зупинятися не збирається, а на нові кінострічки все ще приходять мільйони людей, в таємниці бажаючих бути найбільш розшукуваними вуличними гонщиками на планеті. 
 
 
Вердикт
Якщо вам хочеться гонку з нескінченним нітро та копами, які зниклими в Асфальті з 6-ої версії – купуйте. Це гарна гра і окупить свої гроші, але іншим, особливо ностальгуючим за старими добрими двохтисячними краще навіть не включати. 
 
Назва: NFS: MW
Жанр: симулятор
Рік випуску: 2012
Розробник: Electronic Arts
Версія: 1.0.0
Ціна: $6.99
Посилання в AppStore
 
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *